SEO Linkbuilding Tips

Linkbuilding: SEO Linkbuilding Tips

Ten eerste is het verstandig om een SEO specialist in te schakelen, want diegene die uw linkbuilding verzorgt moet er genoeg tijd voor hebben, aandacht aan schenken en natuurlijk over voldoende kennis beschikken. Daarnaast moet u zorgen dat uw op regelmatige basis rapportages ontvangt van uw SEO specialist met daarin de resultaten van de linkbuilding inspanningen. In de rapporten moet duidelijk naar voren komen hoe effectief de linkbuilding campagne is geweest, zodat u een beslissing kan maken of het voor u winstgevend is geweest en u tot een conclusie kan komen of u ermee door wilt gaan. Ook is het verstandig om iemand te raadplegen die al vele jaren ervaring heeft in uw branche, want dat geeft uw link campagne strategieën, zowel context en focus.

Linkbuilding: Interne Linkbuilding Tips

In plaats van gelijk naar links van andere websites te kijken is het verstandig om eerst uw interne linking te bekijken, want hier heeft u zelf controle over in tegenstelling tot links op websites van derde partijen. Zorg hierbij dat u relevante zoekwoorden gebruikt die verwijzen naar de desbetreffende webpagina die ook over dat zoekwoord gaat bijv. zoekmachine optimalisatie naar de url https://www.seowiz.nl/zoekmachine-optimalisatie/ of linkbuilding naar https://www.seowiz.nl/linkbuilding/.

Linkbuilding: Externe Linkbuilding Tips

seo linkbuilding tipsNadat uw interne linking goed staat moet er gekeken worden naar de externe links naar uw website. U moet zorgen dat u inzicht krijgt in de hoeveelheid en kwaliteit links die naar uw website verwijzen en met welke zoektermen er terug wordt verwezen naar uw website. Hier kan uw SEO specialist bij helpen. Nadat u weet hoeveel links er naar uw website staan moet er gekeken worden naar de links van de concurrentie. Dit is een simpele maar effectieve manier om relevante backlinks te vergaren. Door een goede concurrentie analyse krijgt u inzicht in de hoeveelheid en kwaliteit links die naar de website van uw concurrent verwijzen en het geeft goed weer op welke zoekwoorden de concurrenten zich richten. U dient zich ervan bewust te zijn dat links overnemen van concurrenten niet genoeg is om van ze te winnen, het is ook van belang dat u een uniek linkprofiel creeërt voor uw website d.w.z. dat u moet zorgen voor links naar uw website die de concurrentie nog niet heeft.

 

Relevante Web Directories

Het is verstandig om u eerst te focusen op de belangrijkste web directories die relevant zijn met uw markt. Google geeft een hoge waardering (authority) aan web directories die al een lange tijd bestaan, dus een link op zo’n relevante web directory zal Google enorm waarderen.

 

Deeplinks

Uw website of webwinkel heeft waarschijnlijk vele webpagina’s die gevonden moeten worden op diverse zoektermen. Het is niet “natuurlijk” dat er alleen maar links naar de homepage verwijzen. U dient in uw linkprofiel zogenaamde “deeplinks” te hebben zodat het “natuurlijk” overkomt in de ogen van Google. Deeplinks zijn links naar dieperliggende webpagina’s. Een andere vorm van links die belangrijk zijn in uw linkprofiel zijn Branded links & Branded deeplinks (links met uw bedrijfsnaam erin).

 

SEO Linkbuilding Tip: Link Baiting

Zorg dat er voldoende goede en kwalitatieve content op uw website staat anders dient u dit te schrijven over onderwerpen in uw markt. Als mensen links plaatsen naar uw content omdat deze goede informatie biedt over een bepaald onderwerp is dit een vorm van link baiting en kan u gratis links opleveren.

 

Voor meer SEO Linkbuilding Tips kunt u ons volgens op Twitter, Facebook en Google+