Web Analytics

Web Analytics

Internetmarketing zonder doelstellingen is als een ‘feel good’ oefening waarin niemand kan mislukken. Succes of mislukking kan niet worden bepaald zonder het vaststellen van de websitedoelstellingen, die worden bepaald door uw business strategie. Web analytics is hét instrument voor het meten van die doelstellingen.

Van data naar inzicht

Web Analytics verzamelt informatie die door middel van analyse enorm veel inzicht kan verschaffen in uw situatie. Welke online advertenties werkten het best of juist het minst goed? Hebben de meest recente verbeteringen in de webwinkel geleid tot een beter resultaat? Is de omzet van de afgelopen maand gestegen door de online marketinginspanningen of door seizoenspatroon? Web Analytics biedt u deze antwoorden.

Doelstelling

De meeste bedrijven starten hun analyse met het installeren van een webanalytics-pakket zonder dat ze nadenken over het doel van analytics. Dit leidt tot wat we ‘report surfing’ noemen waarbij de gebruiker lukraak wat door de data heen klikt. Zonder goede doelstellingen is het niet mogelijk om effectief met de gegevens van uw webanalytics actie te ondernemen.

Uw strategie en businessmodel moeten daarom ook de doelstellingen van uw site bepalen. Doelstellingen zijn in feite niets meer dan de taken die u uw websitebezoekers graag wilt laten uitvoeren, denk aan het plaatsen van een bestelling via de webshop of het inschrijven van een nieuwsbrief. Door middel van web analytics kunnen deze doelstellingen via de belangrijkste waarden (KPI’s) worden gemeten.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u aan web analytics beginnen, uw huidige analytics proces op het juiste spoor brengen of bent u net begonnen en wilt u alle valkuilen ontwijken? Wij kunnen u hierbij helpen. SEOWiz kan onder meer geheel of gedeeltelijk uw analytics proces verzorgen (inclusief de implementatie, het leveren van maandelijkse rapportages en dashboards en de bijbehorende analyses), of een adviesgevende rol spelen in uw huidige analytics beleid – waardoor u het maximale resultaat uit uw website kunt halen.

Daarnaast is Web Analytics een ideale aanvulling op andere diensten van SEOWiz, zoals Zoekmachinemarketing of E-mail marketing. Web Analytics maakt het mogelijk de resultaten hiervan te meten en te analyseren waarna we de effectiviteit van uw campagnes nog verder kunnen verbeteren, om voor u het beste resultaat te realiseren.

Wilt u meer weten over web analytics en hoe wij dit voor u in kunnen zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!