SEO, SEA en SEM

Er wordt veel gesproken over SEO, SEA en SEM. Ook SEM is een begrip dat regelmatig terugkomt. Maar wat betekent dit nu precies en wat kunnen deze termen voor u betekenen? SEO Wiz geeft een korte toelichting.

toelichten SEO, SEA en SEM

SEO of Search Engine Optimization

SEOSearch Engine Optimization of letterlijk vertaald Zoekmachine Optimalisatie. SEO is dus eigenlijk de kennis om er voor te zorgen dat uw website geoptimaliseerd wordt. Via SEO technieken wordt u website gemakkelijker vindbaar voor zoekmachines als Google. Voorbeelden van technieken zijn bijvoorbeeld uw website up-to-date houden aan de hand van een CMS-systeem, de juiste zoekwoorden gebruiken, linkbuilding en het gebruik van sociale media. Door deze technieken kunt u ervoor zorgen dat uw website hoog scoort in zoekmachines zoals Google of Bing.

SEA of Search Engine Advertising

Onder SEA oftewel Search Engine Advertising wordt het tegen betaling plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke zoekresultaten verstaan. De advertentie wordt vertoond als een zoekmachinegebruiker een aan de advertentie gekoppeld woord of woordgroep intypt. De adverteerder betaalt alleen voor de zoekmachinegebruikers die op een van zijn advertenties klikken. De advertenties verwijzen naar een webpagina van de adverteerder. Bij Search Engine Advertising kunnen drie doelstellingen worden onderscheiden. Ten eerste zo veel mogelijk bereik genereren, ten tweede zo veel mogelijk clicks realiseren en tot slot zoveel mogelijk conversies realiseren. Een conversie kan bijvoorbeeld bestaan uit een informatieaanvraag, een aanmelding of een aankoop. Elke doelstelling heeft uiteraard zijn eigen strategie.

SEM of Search Engine Marketing

SEM of Search Engine Marketing oftewel zoekmachine marketing. Met deze term wordt eigenlijk het geheel van gratis resultaten (SEO) en het adverteren inzoekmachines (SEA oftewel Google Adwords) bedoeld. Het doel van zoekmachine marketing is om topposities in de zoekmachines te behalen en zodoende traffic naar webwinkels en websites te genereren. De kunst is natuurlijk om zo goedkoop mogelijk de beste scores in zoekmachines te bemachtigen. U moet dus met andere woorden op een zo goed mogelijke manier gebruik maken van SEO, waardoor u, indien u dat wenst, goedkopere woorden in SEA kan aankopen. De balans vinden tussen SEO en SEA is een sport waarbij een goede begeleiding is aan te raden.

U wilt ook SEO, SEA en SEM Zoekmachine Marketing inzetten?

Zoekmachine Marketing is belangrijk voor het genereren van traffic, het verhogen van conversie, het optimaliseren van uw marketing budget om uiteindelijk meer omzet te creëren. Wilt u ook een eerste plaats behalen in zoekmachines? Wij helpen u graag om een winnaar te worden. Scoor Hoog in Google met zoekmachine optimalisatie.