Google Penguin 2.0


Gisteren is op het Youtube kanaal van Google Webmaster Tools een nieuwe video verschenen waarin Matt Cutts vertelt wat er staat te gebeuren op het gebied van SEO bij Google zelf. De grote Google algo-update komt over een paar weken, dus zorg dat uw website klaar is voor Penguin 2.0. “Penguin 2.0 … zal veel uitgebreider zijn dan Penguin 1.0 en zal een grotere impact hebben dan het origineel.” Matt Cutts.

Maak uw site klaar voor de Google Penguin 2.0 update!

Een andere versie van Google’s belangrijkste Penguin-update komt in een paar weken! Dat is nu duidelijk en officieel bevestigd, waardoor veel webmasters en SEO’s weer in paniek raken. De vorige Penguin-update (gelanceerd op 24 april 2012) heeft de zoekresultaten flink veranderd. Niet alleen black-hat sites, maar ook een aantal legitieme sites waren getroffen. En de komende update van Google belooft nog strenger te gaan worden.

Analyseren en schoonmaken van uw linkprofiel

Eerst en vooral, de Penguin-update bestrijdt spammy en lage kwaliteit backlinks. De nieuwe Penguin versie zal naar verwachting nog meer geavanceerde technieken gebruiken om spammy links in uw backlink profiel te spotten, dus zelfs als je backlinks op dit moment wel oke lijken voor Google, zou je beter een andere grondige audit kunnen uitvoeren voordat Penguin 2.0 arriveert.

Dus het eerste wat je nu moet doen is om backlinks naar uw site te analyseren, identificeren en alle potentieel spammy links weg te werken voordat de update komt.

De basisregels hiervan zijn om backlinks te voorkomen van:

  • Websites die uitsluitend gebouwd zijn met SEO als doel.
  • Websites die over-geoptimaliseerde anchor teksten gebruiken.
  • Adult Websites of een andere “bad neighborhood” websites.
  • Websites die niet relevant zijn ten opzichte van eigen site.

Bouw de meest complete lijst van uw backlinks
V
ind alle links die niet voldoen aan de eisen en richtlijnen van Google en markeer ze met tags, zodat u de webmasters van betreffende site’s kunt contacteren.

Let hierbij op deze factoren:

  • Site Wide links
  • Zeer lage Google-domein PageRank (<1)
  • Zeer jong websites (<6 maanden oud)
  • Zeer hoge Alexa Rank (Alexa> 7000000)
  • Veel externe links van de pagina (> 20)
Google Penguin 2.0

Links vinden met verdachte anchor teksten en verwijderen

Een ander punt waar Penguin zich waarschijnlijk op zal richten is hoe divers en natuurlijk uw link anker teksten zijn. Te veel links met een en hetzelfde anker kan je site, in enorme Penguin problemen brengen, dus moet er extra gelet worden op overmatig gebruik van alle ankers in uw backlinks profiel. Zorg daarnaast ervoor dat de links relevant zijn voor uw onderwerp en niet van een lage kwaliteit spammy website komen.

Elimineer keyword stuffing en duplicate content problemen

Elimineer keyword stuffing kwesties: het berekenen van de ideale keyword density is erg belangrijk. U kunt er ook voor kiezen om bij uw concurrenten af te kijken. Let wel op dat de techniek van de concurrenten hoog ranken, dan is dit de sleutel tot het creëren van wat Google ziet als relevante en niet-spammy content!

Elimineer duplicate content: zorg ervoor dat al uw pagina’s unieke titels en meta beschrijvingen hebben (herschrijven van eventuele duplicaten), en maak gebruik van het robots.txt-bestand waar voor de ogen van Google alle types van dubbele pagina’s zijn te verbergen.

Hou je website bijpassende Google’s kwaliteitsnormen volgen van deze tips.